logo


Shuntopac 20-200 VK (Kombinert)

Shuntopac 20-200 VK er en kombinert shuntgruppe for både varmegjenvinning og kjøling i ett og samme ventilasjonssystem. Kjølebatteriet brukes til å tilføre både varme og kulde til ventilasjonsluften. Det tradisjonelle varmebatteriet er fjernet og det kalde tilføres via en platevarmeveksler i shuntgruppens sekundærside. Apparatet leveres med anslutningsdimensjon fra DN 20 til DN 200.

Shuntopac 20-200 VK leveres med brannhemmende og korrosjonsbeskyttende kapsling av natureloksert aluminiumprofil og lakkert stålplate. Isolasjonen utføres som standard med AF/ Armaflex. Shuntgruppen er utstyrt med stativ med to ben med sokkelplater for oppstilling og fastsetting i gulv.

Shuntgruppen er utført av helsveisede stålrør etter SS-EN 10216-2. Rørene er korrosjonsbeskyttet med grå primer. Rørpakke i annen kvalitet eller med annen overflatebehandling kan leveres på bestilling.

 

ttme_shuntopac20-200fktall

 

1. Shuntventiler - 2 stk. seteventil valgfritt fabrikat og type.

2. Innreguleringsventiler - 2 stk. av valgfritt fabrikat og dimensjon. Montert mot shuntgruppen med flens. Som standard leveres fabrikat VIR type 9555. Kan også leveres med dynamiske innreguleringsventiler, flowmeter eller differansetrykkregulator.

3. Avstegningsventiler - 3 stk. kuleventiler DN 20-DN 50 med fullt gjennomløp og høy spindelhals. Montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt 3 stk spjellventiler DN 20-DN 50, dimensjonert til å fungere som endeventiler dersom shuntgruppen demonteres fra systemet. Montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt med flensanslutning.

4. Pumpe - Valgfritt fabrikat og type med «våt» eller «tørr» motor.

5. Platevarmeveksler - Loddet, valgfritt fabrikat og type. Som standard leveres fabrikat Swep. Veksleren er servicevennlig plassert foran på enheten. Annen plassering kan fås på forespørsel, hvis størrelse og konfigurasjon tillater dette.

6. Tilbakeslagsventil - 1 stk. innebygget, produsert av messing/rustfritt stål med fjærbelastet kjegle. Montert med flens.

7. Termometre - 4 stk. i måleområde - 40 til+40 °C. Alternativt 0 til 120°C.

8. Avtappingsventil - Anslutning for slange.

9. Vakuum- og sikkerhetsventil.

 

 
ABK-Qviller AS, avdelingskontor Tønsberg

Web: D-SIGN