logo


Shuntopac 20-200 VÅVK (Varmegjennvinning, varme og kjøling)

Shuntopac 20-200 VÅVK er en kombinert shuntgruppe for både varmegjenvinning, varme og kjøling i ett og samme ventilasjonssystem. Batteriet i tilluften benyttes i vinterdrift til å tilføre varme både for friskluften og VP-kretsen samt i sommerdrift til å tilføre kjøling til KB-kretsen. De tradisjonelle varme- og kjølebatteriene utgår ettersom varmen og kjøling tilføres via platevekslere i shuntgruppens tilluftskrets.

Shuntopac 20-200 VÅVK leveres i dimensjonene DN 20 til og med DN 200 med hver krets tilpasset til aktuell vannmengde.

Shuntopac 20-200 VÅVK leveres med brannhemmende og korrosjonsbeskyttende kapsling av natureloksert aluminiumprofil og lakkert stålplate. Isolasjonen utføres som standard med 19mm AF/Armaflex. Shuntgruppen er utstyrt med stativ med fire ben med sokkelplater for oppstilling og fastsetting i gulv.

Shuntgruppen er utført av helsveisede stålrør etter SS-EN 10216-2. Rørene er korrosjonsbeskyttet med grå primer. Rørpakke i annen kvalitet eller med annen overflatebehandling kan leveres på bestilling.

ttme_shuntopacutentall

1. Reguleringsventiler - 3 stk. seteventiler av valgfritt fabrikat og type.

2. Innreguleringsventiler - 4 stk. av valgfritt fabrikat. Som standard leveres fabrikat VIR 9555, montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt med flens. Kan også leveres med dynamiske innreguleringsventiler, vannmengdesregulatorer eller med differenstrykkregulator.

3. Avstegningsventiler - 3 stk. kuleventiler DN 20-DN 50 med fullt gjennomløp og høy spindelhals, alternativt 3 stk. spjellventiler DN 65-DN 200,dimensjonert til å fungere som endeventiler dersom shuntgruppen demonteres fra systemet. Montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt med flensanslutning.

4. Pumper - 2 stk. valgfritt fabrikat og type med ”våt” eller ”tørr” motor.

5. Platevarmeveksler - 2 stk. loddet, valgfritt fabrikat og type. Som standard leveres fabrikat Swep.

6. Tilbakeslagsventil - 1 stk. med fjærbelastet klaff.

7. Avtappingsventil - Termometre 8 stk. i måleområde - 40 til + 40 °C, alternativt 0 til +120 °C

8. Termometre - 8 stk. i måleområde - 40 til + 40 °C, alternativt 0 til +120 °C

9. Tilkobling R½” for frostvakt

10. Vakuum- og sikkerhetsventil

 

 
ABK-Qviller AS, avdelingskontor Tønsberg

Web: D-SIGN