logo


Shuntopac 20-200 VÅV (Varmegjenvinning og varme)

Shuntopac 20-200 VÅV er en kombinert shuntgruppe for både varmegjenvinning og varme i ett og samme ventilasjonssystem. Batteriet i tilluften benyttes for å tilførea varme både for forluften og VPkretsen. Det tradisjonelle varmebatteriet går ut ettersom varme tilføres via en plateveksler i shuntgruppens tilluftskrets.

Shuntopac 20- 200 VÅV leveres i dimensjonene DN 20 til og med DN 200 med hver krets tilpasset til aktuell vannmengde.

Shuntopac 20-200 VÅV leveres med brannhemmende og korrosjonsbeskyttende kapsling av natureloksert aluminiumprofil og lakkert stålplate. Isolasjonen utføres som standard med 19mm AF/Armaflex. Shuntgruppen er utstyrt med stativ med fire ben med sokkelplater for oppstilling og fastsetting i gulv.

Shuntgruppen er utført av helsveisede stålrør etter SS-EN 10216-2. Rørene er korrosjonsbeskyttet med grå primer. Rørpakke i annen kvalitet eller med annen overflatebehandling kan leveres på bestilling.

ttme_shuntopacutentall

 

1. Shuntventiler - 2 stk. seteventiler av valgfritt fabrikat og type.

2. Innreguleringsventiler - 3 stk. av valgfritt fabrikat. Som standard leveres fabrikat VIR 9555, montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt med flens. Kan også leveres med dynamiske innreguleringsventiler, vannmengdesregulatorer eller med differenstrykkregulator.

3. Avstegningsventiler - 3 stk. kuleventiler DN 20 - DN 50 med fullt gjennomløp og høy spindelhals, alternativt 3 stk. spjellventiler DN 65 - DN 200, dimensjonert til å fungere som endeventiler dersom shuntgruppen demonteres fra systemet. Montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt med flensanslutning.

4. Pumper - Valgfritt fabrikat og type med ”våt” eller ”tørr” motor.

5. Platevarmeveksler - Loddet, valgfritt fabrikat og type. Som standard leveres fabrikat Swep.

6. Tilbakeslagsventil - 1 stk. med fjærbelastet klaff.

7. Avtappingsventil - R ½” anslutning for slange.

8. Termometre - 6 stk. i måleområde - 40 til +40 °C.

9. Tilkobling R ½”  for frostvakt.

10. Vakuum- og sikkerhetsventil

 
ABK-Qviller AS, avdelingskontor Tønsberg

Web: D-SIGN