logo


Shuntopac 20-200 VÅK (Varmegjennvinning og kjøling)

Shuntopac 20-200 VÅK er en kombinert shuntgruppe for både varmegjenvinning og kjøling i ett og samme ventilasjonssystem. Batteriet i tilluften benyttes i vinterdrift til å forvarme friskluften og i sommerdrift til å tilføre kjøling. Det tradisjonelle kjølebatteriet går ut ettersom kjølingen tilføres via en plateveksler i shuntgruppens tilluftkrets. Med en Shuntopac Kombi elimineres et eller flere batterier i et ventilasjonsanlegg og det er kun behov for én shuntgruppe.

Shuntopac 20-200 VÅK leveres med brannhemmende og korrosjonsbeskyttende kapsling av natureloksert aluminiumprofil og lakkert stålplate. Isolasjonen utføres som standard med 19mm AF/Armaflex. Shuntgruppen er utstyrt med stativ med fire ben med sokkelplater for oppstilling og fastsetting i gulv.

Shuntgruppen er utført av helsveisede stålrør etter SS-EN 10216-2. Rørene er korrosjonsbeskyttet med grå primer. Rørpakke i annen kvalitet eller med annen overflatebehandling kan leveres på bestilling.

ttme_shuntopacutentall

 

1. Shuntventiler - 2 stk. seteventiler av valgfritt fabrikat og type.

2. Innreguleringsventiler - 3 stk. av valgfritt fabrikat. Som standard leveres fabrikat VIR 9555, montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt med flens. Kan også leveres med dynamiske innreguleringsventiler, vannmengdesregulatorer eller med differenstrykkregulator.

3. Avstegningsventiler - 3 stk. kuleventiler DN 20 - DN 50 med fullt gjennomløp og høy spindelhals, alternativt 3 stk. spjellventiler DN 65 - DN 200, dimensjonert til å fungere som endeventiler dersom shuntgruppen demonteres fra systemet. Montert mot shuntgruppen med konisk kobling alternativt med flensanslutning.

4. Pumper - Valgfritt fabrikat og type med ”våt” eller ”tørr” motor.

5. Platevarmeveksler - Loddet, valgfritt fabrikat og type. Som standard leveres fabrikat Swep.

6. Tilbakeslagsventil - 1 stk. med fjærbelastet klaff.

7. Avtappingsventil - R ½” anslutning for slange.

8. Termometre - 6 stk. i måleområde - 40 til +40 °C.

9. Tilkobling R ½”  for frostvakt.

10. Vakuum- og sikkerhetsventil

 

 
ABK-Qviller AS, avdelingskontor Tønsberg

Web: D-SIGN