logo


Licon konvektorer

Licon Heat har produsert konvektorer i mer enn 40 år! De produserer konvektorer som passer til alle typer bolig og bygg, fra eneboliger og leiligheter til næringsbygg. Med mange ulike modeller og et høyt fokus på det estetiske, kan vi levere konvektorer som tilpasses dine preferanser eller integreres inn i nåværende interiør.

Licons konvektorer har en lett konstruksjon der lameller av aluminium overfører varmen fra et kobberrør med varmt vann og over til luft. I forhold til tradisjonelle konvektorer har konvektorene fra Licon opptil 90% mindre vanninnhold. Dette, sammen med den lave vekten, gjør at man får både en raskere oppvarming og nedkjøling av konvektoren. Dette gir en hurtig oppvarming av rommet, noe som kan redusere oppvarmingskostnadene betydelig.


Bilde av konvektoren PK, en nedfelt konvektor

PK - nedfelt konvektor

En nedfelt konvektor passer godt til bygg med store glassfasader, i vinterhager, ved innganger/utganger og i butikker/kjøpesentre. Ved å felle ned konvektoren i gulvet, vil den ikke blokkere naturlige passasjer eller hindre utsyn. Man vil ikke trenge å ta hensyn til strålevarme når interiøret plasseres. Med andre ord er dette en løsning som gjør at man kan utnytte gulvarealet på en god måte.

Nedfelt konvektor og rist kan i tillegg til standardversjonen også leveres i rustfritt stål (AISI 304) eller korrosjonsbestandig syrefast stål (AISI 316). Modellen med syrefast stål (PKB) egner seg godt for fuktige omgivelser.

Nedfelt konvektor kan leveres i ulike buer og vinkler, og prises på forespørsel.


PM - topprist

Ettersom hver detalj teller kan vi tilby et bredt utvalg av konvektorrister til gulvkonvektorene. Du kan selv velge om konvektoren skal tilpasses det generelle interiøret eller om den skal skille seg ut og stå i kontrast til rommet.

Ristene leveres i fargene og materialene: aluminium naturell/sølv, aluminium mørk bronse, aluminium lys bronse, treverk bøk, treverk eik, treverk mahogni og rustfritt stål.

Utformingen av risten er slik at den lett kan fjernes for rengjøring av varmeveksleren eller for service. Risten kan enten bestilles som lineær ribbe eller som fleksibel rull (ikke ristene i treverk).

naturell Naturell lysbronseLys bronse bronse Bronse rustfri Rustfritt stål
bjørk Bøk eik Eik mahogi Mahogni

 


Bilde av konvektoren OLN, en gulvstående konvektor

OLN - gulvstående konvektor

Gulvstående konvektorer er et godt valg i rom med store glassoverflater eller hvor vinduene har lav brystningshøyde.

Konvektoren leveres i tre forskjellige utførelser. Type OLNE har lakkert topprist som går i ett med sidepanelene. Type OLN leveres med sølvfarget, avtagbar topprist i aluminium.

På forespørsel kan OLN leveres i syrefast korrosjonsbestandig stål (AISI 316) som gjør den godt egnet til oppvarming i fuktige omgivelser (OLNB).

Standardfarge på OLNE/OLN er hvit (RAL 9010). På ordre over 5 stk. kan annen RAL-farge leveres mot tillegg i prisen. Konvektoren leveres med gulvbraketter for montasje på ferdig gulv som standard.Bilde av konvektoren OLN/D, en gulvstående konvektor

OLN/D - gulvstående konvektor med benk

Med benkeplate over selve konvektoren passer denne gulvstående konvektoren utmerket til rom der det kan være naturlig å sette seg ned, f.eks. på skoler, i resepsjoner, garderober eller i vinterhager.

Konvektorens sidepanel er konstruert for å bære last. Slik kan den uten problemer brukes som en benk. Benketoppen kan leveres i materialene bøk, eik eller imitert steinplate.

Konvektoren kan også leveres i modellen OLNB/D som er i korrosjonsbestandig, syrefast stål (AISI 316), slik at den er godt egnet for fuktige rom. Vi anbefaler imitert steinplate ved en slik plassering.Bilde av konvektoren OKN, en vegghengt konvektor

OKN - vegghengt konvektor

I utseende ligner den vegghengte konvektoren (OKN) en klassisk radiator, men ved å bruke naturlig luftsirkulasjon og konveksjonsvarme vil panelene til konvektoren ikke bli varmere enn 40 °C. Dette gjør konvektoren meget aktuell for barnehager, skoler og offentlige institusjoner ettersom man unngår brannskader ved berøring.

Konvektormodellen leveres som standard med mønster på fremre panel. Plan overflate kan leveres på forespørsel. Ved bestilling må man opplyse om ønsket anslutning. Konvektoren kan leveres med anslutning i siden eller bunn. Ved anslutning i side velger man høyre eller venstre side.

Vegghengt konvektor kan også leveres i syrefast stål (AISI 316), slik at den er godt egnet for fuktige rom (OKNB).

Standardfargen på OKN er hvit (RAL 9010). På ordre over 5 stk. kan annen RAL-farge leveres mot tillegg i prisen.Bilde av konvektoren FK, fasadekonvektor

FK - fasadekonvektor

I rom med store vindusflater, hvor kulde utenfra og påfølgende kaldras lett påvirker temperaturen og innemiljøet, kan det være gunstig å plassere konvektoren inn i selve fasaden. Dette kan løses med en fasadekonvektor som er spesialtilpasset.

Den varme luften som stiger opp fra konvektoren blandes med den kalde luften som kommer ovenfra, og skaper en behagelig innetemperatur. Men en slik løsning vil man normalt unngå at kondens oppstår på glassruten.

Fasadekonvektoren kan leveres i korrosjonsbestandig, syrefast stål (AISI 316), og er da godt egnet for fuktige rom (FKB).Bilde av konvektoren OR, varmeveksler

OR - varmeveksler

Noen ganger kan det være naturlig å skjule konvektoren i interiøret, slik at ingen legger merke til den. For å gjøre dette kan man bruke varmevekslere. En stor fordel med varmevekslerne er at de kan integreres i nesten alle typer materialer. Varmeveksleren er laget av kobberrør og aluminiums lameller.

 

ABK AS avdeling Tønsberg, Variant VVS

Web: D-SIGN